U Općini Lukač u iduća 24 mjeseca, šest nezaposlenih žena skrbiti će za 25 svojih mještana

U četvrtak, 21. prosinca 2018. godine s početkom u 10,00 sati u Vijećnici Općine Lukač, održana je početna konferencija projekta Zaželi – Program zapošljavanja žena u Općini Lukač pod nazivom Žene iz Lukača žele posao!

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga Zaželi-Program zapošljavanja žena“, prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava UP.02.1.1.105.0259 „Žene iz Lukača žele posao”.

Konferenciji su prisustvovali zamjenik načelnika Općine Lukač Josip Kučan, predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Virovitica, Centra za socijalnu skrb Virovitica , Razvojne agencije VIDRA i Draft d.o.o. iz Pitomače.

Prisutne je pozdravio zamjenik načelnika Općine Lukač Josip Kučan te izrazio zadovoljstvo što je Općini Lukač odobren ovaj projekt za financiranje iz sredstava Europske unije, te je ovom prilikom zahvalio svima koji sudjeluju u projektu. Voditeljica projekta, Ana Gostimir ukratko je dala osnovne informacije o projektu.

Projekt je u potpunosti financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Partneri na projektu: Hrvatski zavod za zapošljavanje Virovitica i Centar za socijalnu skrb Virovitica. Ovim projektom će se osnažiti i unaprijediti radni potencijal za 6 žena iz skupine teže zapošljivih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem s područja Općine Lukač kroz aktivnosti zapošljavanja u lokalnoj zajednici na 24 mjeseca čime će se ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i povećati njihova konkurentnost na tržištu rada. Rad sa korisnicima usmjeren na nabavu namirnica, lijekova, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava i potreba, razgovor i druženje. Iznos odobrenih sredstava obuhvaća, osim troška edukacije i plaće žena, i trošak upravljanja projektom, nabavu bicikala za žene, te trošak nabave osnovnih higijenskih potrepština. Ukupna vrijednost projekta: 1.223.640,90 HRK