Počinje energetska obnova OŠ Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju

Nakon što je potpisan ugovor za energetsku obnovu Sportske dvorane Tehničke škole u Virovitici, uskoro će početi i radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju.

Župan Igor Andrović potpisao je s Goranom Bardićem ugovor za energetsku obnovu vrijedan 3.344.359 kuna s tvrtkom Gradba iz Brezika. Stručni nadzor provest će ARCHIpuls j.d.o.o. Virovitica (vrijednost ugovora koji je potpisala Kristina Lukačević iznosi 123.875 kuna).

foto: K. Toplak

Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, napisala ga je VIDRA-a, a rok izvršenja je 15 mjeseci od uvođenja u posao. Projektni prijedlog je prijavljen u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”.

Energetskom obnovom smanjit će se potrošnja energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini od najmanje 50 posto, a zgrada će iz D prijeći u C energetski razred. Projektom je planirana energetska obnova koja obuhvaća pet građevinskih mjera za poboljšanje toplinske zaštitne ovojnice: zamjena dijela vanjske stolarije, toplinska izolacija stropa prema negrijanom tavanu, toplinska izolacija vanjskih zidova, toplinska izolacija poda prema tlu, toplinska izolacija kosog krova iznad grijanog prostora, te dvije strojarske mjere: uvođenje visoko učinkovitog sustava grijanja i uvođenje dizalice topline.

foto: K. Toplak

Uz župana Igora Androvića, potpisivanju ugovora, nazočili su i njegovi zamjenici Marijo Klement i Darko Žužak, pročelnica Ureda župana Jasna Abramović, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac, ravnatelj OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje Saša Topić, zamjenica ravnateljice VIDRA-e Natalija Jakšić te Goran i Igor Bardić iz tvrtke Gradba i Kristina Lukačević iz tvrtke ARCHIpuls.