ZAPOČETI RADOVI NA ZGRADI OPĆINE I SPORTSKOG DOMA U LUKAČU

Dolaskom ljepšeg vremena Općina Lukač započela je radove na Općinskoj zgradi i Sportskom domu u Lukaču. Svrha projekta je da se energetskom obnovom zgrade osiguraju uvjeti za smanjenje potrošnje energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini od najmanje 50 posto u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe projekta, da se smanji razina štetnih emisija CO2 u okoliš.

Nositelj projekta je Općina Lukač, a napisala ga je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Ukupna vrijednost projekta je 938.608,75 kuna, od čega su bespovratna sredstva 489.104,45 kuna.

Vlastita sredstva prijavitelja su 449.504,30 kuna, za koje je Općina Lukač prijavila projekt i na poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za sufinanciranje provedbe projekata za 2019. godinu te je odobren iznos od 237.729,04 kuna.

Općina Lukač će financirati projekt energetske obnove u iznosu od 211.775,26 kuna. Projektom je planirana energetska obnova koja obuhvaća građevinsko-obrtničke radove: zamjena vanjske stolarije, toplinska izolacija poda na tavanu, toplinska izolacija vanjskih zidova i sokla, izvedba novog krovišta te izolacija stropa podruma.

Izvođač radova je tvrtka Gradba d.o.o. iz Lukača, dok će stručni nadzor provoditi tvrtka VTC-projekt d.o.o. iz Virovitice. Trenutni energetski razred zgrade Općine je G, zgrade Sportskog doma E, dok će završetkom projekta obje zgrade biti svrstane u energetski razred C, a projektirana ušteda toplinske energije nakon završetka projekta iznosi 63,93 posto. Završetak radova očekuje se do kraja kolovoza.