UPUTE RODITELJIMA /SKRBNICIMA VEZANO UZ BORAVAK DJECE U DV VRTIĆU BUBAMARA GORNJE BAZJE OD 25.5.2020.

Kod kuće, prije dolaska u vrtić, izmjerite temperaturu djeteta. U vrtić smije ući samo zdravo dijete. Ne dovodite dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19.

Ne dolazite u pratnji djeteta ako imate simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako Vam je izrečena mjera samoizolacije ili ako imate saznanja da ste zaraženi s COVID-19.

Petkom se donosi ruksak s rezervnom odjećom dostatnom za taj tjedan koji ostaje u vrtiću.

Pri dolasku i odlasku iz vrtića preporuča se da u pratnji djeteta bude jedna odrasla osoba iz istog kućanstva.

Ispred ulaza u dječji vrtić držite razmak od 1,m.

Obvezno dezinficirajte ruke sa sretstvom za dezinfekciju koje će biti na ulaznim vratima u dvorište vrtića (za roditelje).

Pri dovođenju i odvođenju djeteta roditelj ne ulazi u prostor vrtića već pričeka ispred ulaznih vrata vrtića do dolaska odgajatelja/stručnog suradnika po dijete.

Nakon preuzimanja djeteta odgajatelj i dijete odlaze u garderobu, peru ruke u toaletu te ulaze u sobu dnevnog boravka.

Ukoliko se tijekom dana kod djeteta uoče simptomi bolesti odgajatelj dijete odvodi u drugu prostoriju, a roditelja se odmah obavještava kako bi u što kraćem roku došao po dijete u vrtić.

U slučaju sumnje na COVID-19 kod djece ili članova kućanstva roditelj ima obavezu hitno telefonom obavijestiti ravnatelja, pedijatra te nadležnog epidemiologa te ne dovoditi dijete u vrtić.

Molimo pročitajte u cijelosti nove Upute HZJZ (Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi) koje možete naći na mrežnim stranicama vrtića.

Za sve ostale informacije i nejasnoće možete kontaktirati odgojitelje svoje djece

Upute HZJZ

S poštovanjem,

Ravnateljica vrtića Krunčica Topolovčan