Završen Dom u Budrovcu Lukačkom, u planu izgradnja doma u Lukaču, ali i veliki infrastrukturni projekti aglomeracije

U nizu ulaganja Općine Lukač na području svojih naselja ističe se i izgradnja Društvenog doma u Budrovcu Lukačkom. Ovo malo naselje dobilo je dom čija je ukupna vrijednost 1.644.000 kuna, a to uključuje izgradnju, uređenje i opremanje. Projekt je sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU s 400.000 kuna, dok je ostatak iznosa osiguran iz Proračuna Općine Lukač.

Prema riječima načelnika općine Đure Bukvića, osigurana su i sredstva za završnu fazu koja uključuje izgradnju parkirališta i uređenje okoliša.

– Završnu ćemo fazu učiniti u idućih četiri do pet mjeseci, do blagdana sv. Luke i Dana općine – rekao je načelnik prilikom obilaska Doma u pratnji ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesne Bedeković, saborskog zastupnika i predsjednika HVIDR-e RH Josipa Đakića, člana Uprave Hrvatskih šuma Igora Fazekaša, župana Igora Androvića i njegovog zamjenika Marija Klementa.

Ovaj će Dom, ističe načelnik Bukvić, osigurati bolje i kvalitetnije uvjete rada za mnoge udruge, kako iz naselja Budrovac Lukački tako i iz ostalih naselja općine Lukač. Jednako tako, poboljšat će se kvaliteta društvenog života mještana ovog malog naselja.

Novi bi dom trebali dobiti i stanovnici Lukača.

– U planu nam je izgradnja novog doma u Lukaču vrijednog 4,5 milijuna kuna. Projektna dokumentacija se radi, to je onaj dio u koji ćemo ići čim se otvore fondovi EU upravo za te namjene, hoće li to biti mjera 7.4 ili 7.4.1 budemo vidjeli, ali bit ćemo spremni tog trena da imamo kompletnu projektnu dokumentaciju, građevinsku dozvolu da bi projekt mogli aplicirati – rekao je načelnik Bukvić.

Nakon domova koji se bave društvenim pitanjima, na redu će ponovno biti i kapitalni infrastrukturni projekti, a riječ je o aglomeracijama.

– Vjerujem da ćemo u mandatu nove Vlade ići s projektom aglomeracije Kapela Dvor – Turanovac – Bušetina – Okrugljača vrijedne oko 150 milijuna kuna, jednako tako i aglomeracije Dugo Selo – Bačevac – Gradina – Suhopolje vrijedne 200 milijuna kuna. Projektna dokumentacija je napravljena, čeka se da se otvore fondovi EU za te namjene, i uvjeren sam da ćemo zajednički sa Županijom, Hrvatskim vodama i resornim ministarstvom ući u taj projekt u idućih 4 do 5 godina i realizirati ga – rekao je načelnik Bukvić.

(www.icv.hr, ml; foto: K. Toplak)