Jelena Ivoš pobjednica tradicionalnog 11. foto natječaja “Ljepote općine Lukač”

U sklopu Dana općine Lukač, u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju danas (petak) je obilježen završetak 11. foto natječaja “Ljepote općine Lukač”.

Na natječaju je ove godine sudjelovalo 25 učenika. Najbolja na ovom natječaju bila je fotografija učenice Jelene Ivoš iz Dugog Sela Lukačkog koja je svojim foto objektivom zabilježila “smrznutu tratinčicu”. Drugo mjesto osvojila je Mirjana Nikolić fotografirajući “ruke”, a treće mjesto pripalo je Mateu Kneževiću, koji je fotografirao “pjeskaru”. Selektor fotografija i ove je godine bio učitelj Oliver Bešić.

-Na ovaj način Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića daje jednu posvetu općini i mjestu na kojem je smještena i na ovaj način učenici slave Dan svoje općine i mjesta u kojemu žive. Ponosni smo što 11 godina zaredom uspijevamo održati ovu lijepu tradiciju. Svake godine na natječaj pristigne između 50 i 80 fotografija s motivima općine Lukač, a pedesetak najboljih radova krasit će školske hodnike sljedećih godinu dana – rekao je ravnatelj škole Saša Topić.

Zahvalnice i prigodne poklone najuspješnijim učenicima 11. foto natječaja podijelio je načelnik općine Lukač Đuro Bukvić.

-Moram naglasiti da osim ove današnje manifestacije u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića, zbog nepovoljne epidemiološke situacije neće biti nikakvih događanja na području općine Lukač. Što se tiče foto natječaja, on je rađen tijekom cijele kalendarske godine. Izuzetno sam zadovoljan što već 11 godina imamo kontinuitet održavanja ovog hvalevrijednog projekta. Čestitam najboljima, a ovim se putem zahvaljujem i ravnatelju škole, ali i voditelju ove aktivnosti. Takva događanja ćemo nastaviti i ubuduće – rekao je načelnik Bukvić. (www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)