Naši učenici osvojili jedno prvo i jedno treće mjesto na Plazma sportskim igrama mladih

Plazma sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, ušle su u svoju 25. godinu. U sklopu Igara održavaju se Telemach dani sporta u kojima se učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola natječu u graničaru i atletskoj utrci na 60 metara.

Prošle godine ista manifestacija održana je na gradskoj šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića pod nazivom Turneja radosti. Ovogodišnje natjecanje održano je na nogometnom terenu Sportskog centra TVIN. U dvije kategorije učenika prvih i drugih, odnosno trećih i četvrtih razreda, natjecali su se učenici iz šest osnovnih škola: Ivana Brlić – Mažuranić iz Virovitice, “Vladimir Nazor” iz Virovitice, Katolička osnovna škola Virovitica, August Cesarec iz Špišić Bukovice, Ivan Goran Kovačić iz Gornjeg Bazja i Osnovna škola Gradina. Odziv učenika bio bi i veći, da su to omogućile epidemiološke mjere. Uz predstavnike organizatora Tomislava Gudića i Tihane Butorac, otvaranju Telemach dana sporta u Virovitici i paljenju plamena nazočili su virovitičko–podravski župan Igor Andrović i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, sa suradnicima.

Vruće vrijeme nije bilo prepreka da mladi sportaši pruže sve od sebe, kako bi bili što uspješniji. Nakon gotovo petosatnog natjecanja proglašeni su najbolji. Medalje najboljima podijelili su Martina Bunić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju u Virovitičko–podravskoj županiji, Damir Marenić, zamjenik virovitičkog gradonačelnika, Saša Topić, predsjednik Sportske zajednice Virovitičko–podravske županije i Tihomir Majstorović, tajnik Sportske zajednica grada Virovitice.Pobjednici natjecanja u pojedinim kategorijama, uz zlatne medalje, ostvarili su pravo na odlazak na državnu završnicu, koja će se održati sredinom srpnja u Splitu. Mališani su bili oduševljeni natjecanjem.

Osmjesi i zadovoljstvo postignutim još su jedan dokaz da su Plazma sportske igre mladih pun pogodak.

-Draga djeco, sportašice i sportaši, učiteljice i učitelji i roditelji koji ste došli ovdje s djecom, sve vas lijepo pozdravljam i velika mi je čast što smo dio organizacije Plazma Sportskih igara mladih ponovno ovdje u Virovitici. Bavite se sportom, bitan je za zdravlje i uči nas da igramo po pravilima. Ovaj događaj je i više od sporta, ovo je mjesto druženja, prijateljstva i ugode, mjesto s kojeg ćete svojim kućama ponijeti lijepe uspomene – rekao je, između ostaloga, virovitičko-podravski župan Igor Andrović uoči svečanog otvaranja.

Sve nazočne pozdravio je i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

-Želim da najbolji među vama pobjede, da odete u Split na završne igre mladih, ali bez obzira na rezultate, želim vam da se svaki dan igrate, zabavljate i da budete u sportu. Moja poruka je vašim roditeljima, ne žalite vrijeme i novac da svoju djecu učite od malih nogu radnim navikama. Sport je jedini način života koji čovjeka oplemenjuje i stvara boljim čovjekom. Sretno svima – rekao je I. Kirin.

 

utrka na 60 metara – dječaci rođeni 2010. godine i mlađi:

1. Ivan Špoljar, Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje

2. Filip Rajnović, Katolička osnovna škola Virovitica

3. Milenko Marčetić, Osnovna škola Gradina

 

graničar – natjecatelji rođeni 2010. godine i mlađi:

1. Vatreni, Katolička osnovna škola Virovitica

2. 3 A, Osnovna škola Gradina

3. Vatreni, Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje

Zahvaljujemo Općini Lukač koja je sponzorirala majice našim učenicima.