Održana završna konferencija treće faze projekta Zaželi: Devet žena brinulo o 54 krajnja korisnika

U prostorijama Općine Lukač u ponedjeljak, 10. srpnja održana je završna konferencija projekta “Žene iz Lukača žele posao 2”. Projekt “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III” provodi se u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.” financiranog u okviru Europskog socijalnog fonda.

U ime Općine Lukač i načelnika Đure Bukvića, sve nazočne pozdravila je pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Dijana Katalinić. Zahvalila se partnerima i svima onima koji su sudjelovali u provedbi projekta te je istakla važnost ovog projekta s obzirom na ruralnu sredinu i starije stanovništvo.https://www.icv.hr/2023/07/opcina-lukac-odrzana-zavrsna-konferencija-trece-faze-projekta-zazeli-devet-zena-brinulo-o-54-krajnja-korisnika/

Administrativni dio projekta predstavila je koordinatorica projekta Valerija Ivoš. Ovim projektom krajnjim korisnicima pružene su usluge kao što su pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć pri oblačenju i svlačenju te briga o higijeni, pomoć pri plaćanju računa, dostavi lijekova, pružanje psihosocijalne podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo. Djelatnice im uvelike olakšavaju, ali i uljepšavaju svakodnevicu jer nisu sami.

-Nadamo se što skorijem otvorenju novog poziva na dostavu projektnih prijedloga kako je i najavljeno, da bismo mogli nastaviti s uspješnom provedbom četvrte faze na radost svih nas – tom prilikom je rekla Valerija Ivoš.
 

Na projektu je bilo zaposleno ukupno devet pripadnica ciljanih skupina s područja općine Lukač koje su se brinule o 54 krajnja korisnika. Svaki korisnik je tijekom provedbe projekta mjesečno dobivao paket higijenskih potrepština.

Cilj projekta bio je olakšati pristup tržištu rada zapošljavanjem devet žena s područja općine Lukač, koje će pružanjem svakodnevne pomoći u kućanstvu povećati kvalitetu života za 54 krajnja korisnika, čime će pozitivno doprinijeti svojoj i njihovoj socijalnoj uključenosti, a svrha projekta bila je ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Nositelj projekta je Općina Lukač, dok su partneri na projektu bili Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica i Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Virovitica, čiji su predstavnici nazočili današnjoj konferenciji.

Vrijeme trajanja projekta je sedam mjeseci, dok je radni odnos zaposlenih žena (9) trajao šest mjeseci.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 59.047,58 eura / 444.894 kuna, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 85 posto, te iz Državnog proračuna RH u iznosu od 15 posto.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

OPĆINA LUKAČ Održana završna konferencija treće faze projekta Zaželi: Devet žena brinulo o 54 krajnja korisnika