Ljubica Kravaršćan nova predsjednica LAG-a VIP

Nakon sastanka s osnivačima, predsjednik Lokalne akcijske grupe “Virovitički prsten”, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin sazvao je i održavanje redovne sjednice Skupštine LAG-a na kojoj je podnijeto izvješće o radu u protekloj godini.

Lokalna akcijska grupa “Virovitički prsten” (LAG “VIP”) neprofitna je udruga osnovana 14. rujna 2012. godine na području sjeverozapadnog dijela Virovitičko-podravske županije, a obuhvaća područje grada Virovitice i 5 općina: Lukač, Špišić Bukovicu, Pitomaču, Suhopolje i Gradinu, koji su ujedno i osnivači LAG-a.

Najvažnije zadaće LAG-a uključuju izradu i provedbu Lokalne razvojne strategije te poticanje lokalnog stanovništva na predlaganje, izradu i provedbu razvojnih projekata, budući da oni najbolje poznaju probleme, potrebe i neiskorištene potencijale svog područja. Na sjednici Skupštine uz donošenje Programa rada za 2015. godinu i usvajanja novog Statuta umjesto dosadašnjeg predsjednika Ivicu Kirina za novu je predsjednicu izabrana Ljubica Kravaršćan. (www.icv.hr)