Vodeći hrvatski proizvođač začina Šafram d.o.o. u Turanovcu otvorio još jedan pogon vrijedan gotovo tri milijuna kuna

Na prigodnoj svečanosti u tvrtki Šafram d.o.o. u Turanovcu otvoren je još jedan novi proizvodno-skladišni prostor. Time je najveći hrvatski proizvođač začinske paprike uspješno završio i drugi projekt iz IPARD programa, Mjera 103.

Riječ je o investiciji vrijednoj 2.850.710 kuna, od čega je tvrtki Šafram bespovratno odobreno 1.352.038 kuna. I ovaj je projekt izradila jedna od najboljih hrvatskih regionalnih agencija – VIDRA.

Novi proizvodno-skladišni prostor zajednički su otvorili saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan i predsjednik Hrvatske zajednice županija Tomislav Tolušić, načelnik općine Lukač i predsjednik Udruge općina Republike Hrvatske Đuro Bukvić, utemeljitelj i vlasnik tvrtke Mirko Šafranko te direktorica tvrtke Šafram Arijana Šafranko Salihćehajić. Svečanosti otvorenja nazočili su i zamjenica župana Sanja Bošnjak, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, načelnik Špišić Bukovice Hrvoje Miler, predsjednici Općinskih vijeća Lukača – Tomislav Živković i Špišić Bukovice Tihomir Majstorović, ravnatelj Agencije za regionalni razvoj VIDRA Tomislav Petric te lukački župnik Mario Mesić, koji je i blagoslovio novoizgrađeni objekt.

IMG_1612

Šafram d.o.o. vodeći je domaći proizvođač začina te jedini hrvatski proizvođač začinske paprike. Tvrtka je zahvaljujući EU sredstvima u posljednje dvije godine povećala svoje kapacitete, što je omogućilo proširenje asortimana, otvaranje novih radnih mjesta, ali i nova ulaganja.

Projektnu prijavu izradila je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a za Šafram ovo nije prvi projekt financiran iz IPARD programa. Tvrtka je 2012. godine u sklopu EU projekta vrijednog 4,31 milijun kuna, cjelokupnu proizvodnju, preradu i pakiranje začina, sušenog voća i povrća te sredstava za konzerviranje iz Zagreba preselila u Turanovac, gdje je tada otvoren novi proizvodni pogon. Dosad je u Šaframu na lokaciji u Turanovcu zaposleno nekoliko desetaka stalnih radnika, kao i sezonaca. Novom investicijom Šafram planira povećati proizvodnju i plasman robe na domaće, ali i inozemna tržišta. Prigodom otvorenja novog pogona promovirana je i nova robna marka. Riječ je o dodatku jelima s povrćem “Moj začin”. O otvorenju novog pogona Šaframa u Turanovcu pročitajte više idućeg tjedna u županijskom tjedniku Virovitičkom listu. (www.icv.hr)