Održana 70. Redovna izborna Skupština DVD-a Gornje Bazje

U prostorijama društvenog doma u Gornjem Bazju održana je 70. Redovna izborna Skupština DVD-a Gornje Bazje. Sjednici Skupštine koju je otvorio predsjednik Robert Teskera nazočio je zamjenik načelnika općine Lukač gospodin Davor Špoljar, zapovjednik vatrogasne zajednice općine Lukač, gospodin Ivica Bukovčan, prijateljska društva iz Dugog Sela Lukačkog, Turanovca, Suhopolja, Turnašice, Trešnjevke, Kozarevca, Kuzminca, Okrugljače i bratsko vatrogasno društvo iz Otrovanca. Nakon izbora radnih tijela Skupštine usvojen je dnevni red iste te su podnesena izvješća o radu u 2016. godini. Valja istaknuti kako je 2016. godina bila jedna od najuspješnijih godina za DVD Gornje Bazje. Muška „A“ ekipa je po prvi puta u povijesti društva nastupila na državnom natjecanju vatrogasaca u Puli te osvojila dobro 23. mjesto od 58 ekipa, a ženska „A“ ekipa je po prvi puta donijela pehar sa županijskog natjecanja u vitrine društva.

Ekipa djece je ostvarila dobre rezultate na općinskom i županijskom natjecanju, a mladež je uz pehar za prvo mjesto s općinskog natjecanja donijela i pehar za prvo i drugo mjesto iz vatrogasnih igrica. Društvo je po prvi puta organiziralo memorijalno vatrogasno natjecanje „Kučan – Borovčak – Lješčak“ u spomen na prerano preminule članove društva. Zapovjednik društva, Boris Juras je istaknuo da su se tijekom godine ulagala sredstva u prijeko potrebnu opremu, ali isto tako se ulagalo u specijalizacije i osposobljavanja vatrogasaca. Nakon usvojenih izvješća, data je razrješnica dosadašnjim članovima upravnog odbora, zapovjedništva i nadzornog odbora te predsjedniku i zapovjedniku. Skupština je prihvatila prijedlog kandidacijske komisije tako da je za novog predsjednika izabran Vanja Bajivić, za predsjednicu nadzornog odbora Tanja Lacko, a za zapovjednika Robert Teskera.

Pri samo kraju rada skupštine usvojeni su plan rada i financijski plan za 2017. godinu te su se uvaženi gosti obratili Skupštini. Predstavnici iz Dugog Sela Lukačkog, Turanovca, Trešnjevke, Otrovanca , Okrugljače i Suhopolja pohvalili su rad društva i zaželjeli da se društvu ostvare svi zacrtani planovi za tekuću godinu. Zamjenik načelnika također je pohvalio rad društva, posebno u smislu rada s mladima te obećao i dalje dobru suradnju između općine Lukač i DVD-a Gornje Bazje.