OPG Ivice Ponediljka je “gospodarstvo kao iz udžbenika” u kojem je sve “kao po špagi”, gdje sve ima svoje mjesto, gdje se čini kako je traktor upravo izašao iz “prodajnog salona”

Da Ivica Ponediljak nije odlučio biti poljoprivrednik, bio bi – ljekarnik. Ovdje slobodno možete hodati u “bijelim kutama”, jer kod njega je „sve kao po špagi“, pa tako i traktor izgleda kao da je sada izašao „iz prodajnog salona“. “Istina, na kombajnu su ostaci „jeseni“, ali uz Ivičinu opasku „kombajn se ne pere u jesen, jer tada se hvata hrđa i trulež, već u proljeće“.

Tu u Turanovcu, svi znaju za vrijednog Ivicu. Obrađuje 100 hektara zemlje, od čega je 48 u državnom zakupu. Sadi žitarice i povrće, a pod dva plastenika smjestilo mu se oko 8 hektara paprike. Nije iz smjestio David Copperfield, već…
– To su flanci za tu površinu – kazuje nam Ivica Ponediljak uz osmjeh od uha do uha, a isti takav osmjeh, razvukao je i početkom siječnja kada je preko VIDRA-e dobio 132.986,29 kuna na Podmjeri 4.1.. Inače, on je bio prvi koji se s područja naše županije u VIDRA-i prijavio na „ruralni razvoj“…

OPG Ivice Ponediljka je gospodarstvo koje je po svim pravilima. „Gospodarstvo za pet“, savršeni primjer „iz udžbenika o poljoprivredi – kako bi nešto trebalo biti“, obišao je županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović, ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač i načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić kojima je Ivica kazao „kako mu je žao što nije prijavio više na Podmjeru 4.1.. Ovako je od navedenog iznosa dobio 70 posto povrata i kupio je drljaču, plug i prskalicu, s ciljem modernizacije i razvoja povrtlarske proizvodnje, a s VIDRA-om će nastaviti daljnju suradnju u novim EU projektima, jer kako ističe „VIDRA i Virovitičko-podravska županija su sigurna opcija za pomoć poljoprivrednicima s našeg područja. (www.vpz.hr)