Općina Lukač prijavila se na Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022.

Općina Lukač prijavila se na Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022. godini koji je objavio Središnji državni ured za demografiju i mlade.
Poziv je raspisan u svrhu osiguravanja financijskih sredstava za projekte ulaganja u objekte dječjih vrtića usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta kao i podizanju kvalitete pedagoških standarda te ublažavanja postojećih regionalnih nejednakosti.

Projekt je izradila Razvojna agencija VIDRA.

Ugovor o sufinanciranju potpisao je načelnik Općine Đuro Bukvić.

U Dječjem vrtiću Bubamara Gornje Bazje  po projektu su opremili dvoranu sa zidnom penjalicom od 5 elemenata koja djeci omogućuje izvođenje raznovrsnih motoričkih vježbi kojima se stječe snaga i izdržljivost, jača muskulatura, razvija koncentracija i ravnoteža.

Sobu dnevnog boravka djece jasličke dobi opremili su sa zidom za penjanje koji  djeci omogućuje koordiniranu kontrolu oka s pokretom ruke, kako bi se ostvarile kretnje poput posezanja, grabljenja, hvatanja te razvoj krupne motorike kojom se stvara temelj za razvoj sportskih vještina.

U dvorištu vrtića ispod igrala za djecu postavljene su antistres podloge te su posađeni čempresi.