DANI OPĆINE LUKAČ Vanesa Ribić s fotografijom “Leptir na vodi” pobjednica 14. foto natječaja “Ljepote općine Lukač”

U sklopu obilježavanja Dana općine Lukač i blagdana župnog zaštitnika svetog Luke Evanđeliste, u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića, uz pokroviteljstvo Općine Lukač i načelnika Đure Bukvića, organiziran je 14. foto natječaj “Ljepote općine Lukač”.

Na natječaju su učenici kroz objektiv fotoaparata prikazali dio ljepote svog kraja od rijeke Drave do pitomih šumaraka i polja. Na ovogodišnjem natječaju sudjelovalo je 40 autora s ukupno 147 fotografija.

Prosudbenom povjerenstvu u sastavu Zrinka Žiga, Igor Fućkar i Oliver Bešić, koji je ujedno i umjetnički voditelj, nije bilo lako odabrati najbolje. Izložbu najboljih radova, u nazočnosti ravnatelja škole Saše Topića, otvorio je načelnik Đuro Bukvić.

– Lijepo je što ste se i ove godine ovom hvalevrijednom izložbom, koja prikazuje zanimljive detalje naše općine, uključili u obilježavanje Dana općine Lukač. Za iduću godinu, kada će se održati 15. natječaj, pripremamo posebno vrijedne nagrade. Već sada počnite s fotografiranje za iduću izložbu – između ostalog, tom prigodom rekao je Bukvić.

Prvu nagradu osvojila je učenica četvrtog razreda Vanesa Ribić s fotografijom “Leptir na vodi”. Drugi je bio učenik sedmog razreda, Petar Dudović s fotografijom “Ječam”, dok je treće mjesto zauzela osmašica Dorotea Milaković s fotografijom “Biblija i krunica”.

Nagrade i zahvalnice najboljima uručio je načelnik Đuro Bukvić. Svi ostali sudionici su nagrađeni simboličnim nagradama.

(www.icv.hr)

DANI OPĆINE LUKAČ Vanesa Ribić s fotografijom “Leptir na vodi” pobjednica 14. foto natječaja “Ljepote općine Lukač”