Dodijeljena javna priznanja zaslužnima za promicanje i razvoj općine Lukač: Evo tko su ovogodišnji laureati

U sklopu svečane sjednice Općinskog vijeća Općine Lukač, danas (srijeda) su uručena javna priznanja zaslužnima za postignuća kojima su pridonijeli razvoju ili promicanju značaja ove općine.

Zlatna plaketa posthumno je dodijeljena Lazi Miočinoviću za rad, skrb i doprinos naselju Veliko Polje i druga naselja na području općine Lukač.

Zlatnu plaketu za 100 godina rada i djelovanja na području vatrogastva u općini Lukač dobilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Turanovac.
 
Zahvalnice su dobili:
  • Marijan Golub iz Brezika za doprinos u radu Mjesnog odbora Brezik
  • Zvonimir Novosel iz Brezika za doprinos razvoju sporta i aktivan rad u HNK Lukač 05
  • Maja Ivšić iz Dugog Sela Lukačkog za nesebičan trud i zalaganje u radu Kulturno umjetničkog društva “Dugo Selo” te poticanje djece i mladih na očuvanje tradicije narodnih običaj
  • OPG Renato Udovičić iz Terezinog Polja za doprinos i razvoj Mjesnog odbora Terezino Polje i pomoć u radu sportskih udruga. Zahvalnica će biti uručena naknadno.
  • Mladež Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Gornje Bazje” za iznimne rezultate na vatrogasnim natjecanjima na županijskoj i državnoj razini
U ime laureata zahvalio se predsjednik DVD Turanovac Marijan Moslavac.

-Naše vatrogasno društvo najstarija je udruga na području općine Lukač. Uvijek smo znali pomoći ljudima u nevolji od požara, pa sve do tehničkih intervencija. Tako namjeravano djelovati i u budućnosti. Zahvaljujem svima, a mještanima općine Lukač želim sretan njihov Dan i blagdan svetog Luke – rekao je Marijan Moslavac.

Priznanja su laureatima uručili predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Živković i načelnik Đuro Bukvić. Tom prigodom uručena je i jubilarna nagrada Zlati Kalić za 40 godina rada u Općini Lukač.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Bajan)

Dodijeljena javna priznanja zaslužnima za promicanje i razvoj općine Lukač: Evo tko su ovogodišnji laureati