Evo što vas očekuje u povodu ovogodišnje proslave Dana općine Lukač: Donosimo program

Foto: LM Digital

Proteklog vikenda počeo je program obilježavanja Dana općine Lukač. U subotu, 7. listopada u društvenom domu u Dugom Selu Lukačkom, u organizaciji Kulturno umjetničkog društva “Dugo Selo”, održana je 1. smotra folklora pod nazivom “Slavonija u srcu Dugog Sela”. Više o tome možete pročitati OVDJE.

U nedjelju, 8. listopada u organizaciji Škole nogometa općine Lukač, koja djeluje u sklopu Nogometnog kluba Bratstvo, na stadionu Školski vrt odigran je Bubamara kup 2023. za mlade dobne uzraste u nogometu.

Udruga umirovljenika općine Lukač u subotu, 14. listopada u 18 sati u društvenom domu u Turanovcu organizira Dan otvorenih vrata.

Vatrogasna zajednica općine Lukač u nedjelju, 15. listopada od 10 do 12 sati na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju na Danu otvornih vrata organizira prezentaciju opreme i vozila.

Dječji vrtić “Bubamara” u ponedjeljak, 16. listopada od 16 do 18 sati organizira Dan otvorenih vrata.

U Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju u utorak, 17. listopada u 12 sati bit će otvorena izložba fotografija “Ljepote općine Lukač”.

Na sam Dan općine u srijedu, 18. listopada u društvenom domu u Gornjem Bazju u 11 sati bit će održana svečana sjednica Općinskog vijeća. U 18:30 sati izaslanstvo općine položit će vijenac i zapaliti lampione na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Općine Lukač.

Svečanom svetom misom u 19 sati u župnoj crkvi svetog Luke u Lukaču obilježit će se blagdan zaštitnika župe svetog Luke Evanđeliste. Misno slavlje će predvodit kancelar biskupskog ordinarijata Srijemske biskupije prečasni Tomislav Lasić.

(www.icv.hr, mš)