Cjelodnevna škola – škola stvarnog znanja: OŠ Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju obilježila Dan škole i 160. rođendan

Osnovna škole Ivana Gorana Kovačića U Gornjem Bazju jedna je od škola na području Virovitičko – podravske županije, koja od ove školske godine, ima cjelodnevnu nastavu, u sklopu koje se tijekom cijelog tjedna pod motom „Cjelodnevna škola – škola stvarnog znanja“ obilježava Dan škole i 160 rođendan škole u Gornjem Bazju.

Na prvi dan proljeća 21. ožujka održana je prigodna priredba na kojoj su, uz sadašnje i nekadašnje nastavnike te učenike, kao gosti bili pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Virovitičko – podravske županije Martina Bunić, zamjenik načelnika općine Lukač Josip Kučan i župnik Župe svetog Luke Evanđeliste u Lukaču velečasni Mario Mesić.

Uz niz točka koje su pripremili učenici pod mentorstvom svojih nastavnika, prikazan je i film o povijesti škole koji je napravila nastavnica Karolina Raguž. U filmu su prigodne pozdrave uputile dugogodišnja ravnateljica škole Cila Tomašić i nekadašnja djelatnica škole, a danas ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja mr. sc. Vesna Šerepac.

U sklopu programa uručeni su pokloni za jubilarce: za pet godina Renati Bukvić i Gordani Nežić; za 10 godina Ivanki Blažinović i Hrvoju Mikalužiću; za 15 godina Sanji Grabić i Oliveru Bešiću; za 30 godina Ireni Iličić i Vlasti Brcković; za 35 godina Branki Bukvić, Oliveri Pleše i Biserki Sobočan te djelatnicima koji su nedavno otišli u mirovinu: Veri Ferenčević, Slavku Igračiću i Branki Prokl.

Poklone su uručili ravnatelj Saša Topić i predsjednik Školskog odbora Igor Fućkar.

Cjelotjedno obilježavanje Dana škole i 160. rođendana završava danas (petak) priredbom za učenike, kvizom znanja i sportskim susretima s učenicima iz Osnovne škole Gradina.

(icv.hr, mš, Foto: O. Bešić)

Cjelodnevna škola – škola stvarnog znanja: OŠ Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju obilježila Dan škole i 160. rođendan