Radni sastanak u Gornjem Bazju: Jačanje međuresorne suradnje za zaštitu djece i prevenciju nasilja

U organizaciji Policijske postaje Virovitica, a sukladno Sporazumu o međuresornoj suradnji i koordinaciji u području sprječavanja nasilja i drugih ugrožavajućih ponašanja na lokalnoj razini potpisan između ministara nadležnih za poslove unutarnjih poslova, demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, pravosuđa, zdravstva, znanosti i obrazovanja te hrvatskih branitelja, održan je radni sastanak u Gornjem Bazju u prostorijama Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića.

Na radnom sastanku, povodom obilježavanja Dana ružičastih majica, uz predstavnike Policijske uprave virovitičko-podravske sudjelovali su predstavnici osnovnoškolskih i srednjoškolskih obrazovnih ustanova te predstavnica Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

Sudionici radnog sastanka su izmijenili iskustva o temama iz svojih stručnih područja i resora, koje su se odnosile na: zlostavljanje i zanemarivanje djece i ulogu škole u njihovoj zaštiti, na participaciju djece, ulogu stručne službe škole u zaštiti mentalnog zdravlja djece, na jačanje psihološke otpornosti učenika, međuresornu suradnju u zaštiti prava djece s problemima u ponašanju, aspekte suradnje u prevenciji i obavljanju policijskih poslova te na pretpostavke za unapređivanje međuresorne suradnje u djelovanju sustava socijalne skrbi.
Policijska službenica za prevenciju Policijske uprave virovitičko-podravske upoznala je sudionike o kampanjama Ministarstva unutarnjih poslova “Web heroj” i “Postani policajac/policajka”. Sudionicima su prezentirane prednosti upisa i pohađanja obrazovanja za zanimanje policajac/policajka te im je odgovoreno na niz pitanja uz način upisa i školovanja na Policijskoj akademiji.

Kampanja “Web heroj” se provodi pod sloganom “Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba”, a provodi se kako bi se što veći broj građana upoznao s pojavnim oblicima kibernetičkog kriminaliteta, opasnostima te mjerama za prevenciju i zaštitu.

(PU virovitičko-podravska)

https://www.icv.hr/2024/03/radni-sastanak-u-gornjem-bazju-jacanje-meduresorne-suradnje-za-zastitu-djece-i-prevenciju-nasilja/